26 februari 2010

Mera Pomatomus...


Dessa tjocksockor är gjorda i svart viking sportragg, ja vet, bilden är lite missvisande, men de är faktiskt kolsvarta i verkligheten!! Undra just vilken färg man ska ta nästa gång, är väldigt sugen på ett par illgröna eller knallgula...vi får se...hmmm, eller ljusrosa kanske?
Posted by Picasa

25 februari 2010

En tröja i kaminen....


Bbrrrr.....mycket eldande har det blivit sista tiden!!
Min dotter har tagit detta foto, ganska kul faktiskt. Hon skulle stoppa in några vedträn och utropade "kolla tröjan i kaminen!!"

Jag hade stoppat in ett reklamblad en timma tidigare...ja, och där låg den tröjan, det fanns flera bilder på sidan, men bara tröjan fanns kvar!! Har sett detta förr också, det kanske har med trycksvärtan att göra, för det var inte sånt här blankt papper.

På återseende!!
Posted by Picasa

Variant på OS-mössa!!


Inhandlade lite garn igår hos bästbästa Garntomten, dottern ville ha en OS-mössa, och vi hade tur, hon hittade både garn och jättefint mönster :) Det blev ett acrylgarn eftersom hon är dödligt rädd att det ska vara stickigt...själv skulle jag nog helst vilja göra en i tjockt bomullsgarn. Iallafall så hann jag med att köpa lite till mig själv också, det blev två nystan hjortronfärgad Lovikka och lite raggsocksgarn plus fritidsgarn som jag ska använda till lite tovning tänkte jag. Hittade även ett kanonfint tjocksockemönster...Jippie, hoppas verkligen det blir lika fint i verkligheten!! Tiden rann snabbt iväg (som vanligt) och jag varken hann eller kom ihåg allt jag skulle kika på (måste nog ta en sväng till dit!!....säger hon som aldrig går utanför dörren hihi!!!) Träffade även på Sirpa, det ska verkligen bli spännande med nyöppningen av hennes fina kafe , med stickkafe och nya soppmenyer...plus att jag kanske ska få visa upp lite smycken där, superroligt :)
Eftersom mönstret krävde ganska tjockt garn till mössan, så fick det bli dubbelt, vilket innebar omnystning av de 4 nystanen (den yttre och den inre tråden lades ihop, det gick turligt nog galant för en gångs skull !! Lagom till stafettstarten påbörjades virkningen och vid målgången var den nästan klar...förutom en massa trådar som skull fästas då!!
Garnet heter Carolina och mönstret kommer från Sandnes garn
Virknål nr 6 blev det (hittade nr.7, idag haha!!) Vet inte om det berodde på att nålen var för liten, men jag fick göra ett extra ökningsvarv på min mössa...plus två extra varv med fastmaskor på slutet..

Tror inte att den sista OS-mössan är virkad!!! Mössvirkningsboomen har nog bara just startat :)
Posted by Picasa

23 februari 2010

Ny pomatomusbild...


Var bara tvungen att fota pomatosarna en gång till...nu är dom ivägskickade, tillsammans med vantarna. Dessa sockar, dom gillar verkligen att bli fotade, haha !! (Jag är snart färdig med det andra paret, i svart, bara foten kvar på den andra socken!)

Fortsättning kommer :)
Posted by Picasa

Beställningsprojekt...


Hoppas verkligen att dessa kommer att uppskattas. Fick en beställning på ett par röda vantar och detta är resultatet...virkade, med en picotkant, i rött ullgarn och sedan tovade försiktigt i maskin två gånger. Det blev även ett litet broderi (spiralformat) efter tovning. Ja, de ser kanske inte mycket ut för världen...men jag kan lova att de är värmande :) Idag kan verkligen värmande plagg behövas!!! När man vaknar på morgonen och termometern står på minus 25 grader...och man vet att hundarna ska ut (undra om man kanske skulle kunna lära dem gå på kattlåda haha)....och ved måste hämtas (bara två meter från ytterdörren, men ändå!!)....brrrrr!!!
Posted by Picasa

Armband med kedja och pärla...


Stickat och tovat vintervitt armband. Smyckesdelarna kommer från Pagoni.
Posted by Picasa

18 februari 2010

Tovat och lite virkat...


Ett litet tovat armband och virkad blomma i bomullsgarn (lite broderigarn jag hittat i gömmorna). Smyckesdelarna kommer som vanligt från Pagoni.
Posted by Picasa

14 februari 2010

POMATOMUS-raggisar......


Har fått beställning på raggsockar, ett antal par...problemet är väl att tjocksockar inte är speciellt roligt att sticka, så jag har letat febrilt på nätet efter roliga mönster....drops, ravelry, knitty mm.mm, listan kan göras lång, men speciellt många bra mönster har jag inte hittat!! Har länge funderat på att starta upp på ett par nya pomatomussockar och tänkte att man kanske skulle kunna göra om mönstret så det passade till ett raggsocksgarn. Det finns säkert någon som gjort detta redan, men som sagt, något mönster har inte hittats....så detta är min version på pomatusar. Det gick åt ca. 110 meter garn och de har stickats på stickor nr.4.
Posted by Picasa

Tovat halssmycke...


Det har blivit lite bloggande på sistone, pysslandet däremot, ligger på topp!! Ett halssmycke som först är stickat, sedan tovat och ihoprullat med en större pärla i mitten...liknar lite dom här lakritsrullarna med en godis i mitten :)
Smyckesdelarna är inköpta på pagoni.
Posted by Picasa

4 februari 2010

Stickat, virkat och sytt..!!


Kom på att man kunde testa att göra ett litet mobilfodral igår när jag var igång med symaskinen....och detta blev resultatet. Jag hade allt bra tur att telefonen passade, för jag mätte inget innan...
Garnet är kampes 1-trådiga, som jag stickat ett stycke av och sen tovat i maskinen. Innertyget är loppisfynd och blomman är virkad i lite olika ullgarner och den har kopierats från Crochet today quick & easy gifts...förutom pärlan som är ditsatt i mitten (inköpt på Pagoni).
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa

3 februari 2010

Jag syr- - - - - -


Helt otroligt, jag har kommit mig för att sitta vid symaskinen, samtidigt som det stickas, virkas och allt det andra som också måste göras, plus att min förkylning fortfarande sitter i. Dottern beställde ett pennfodral för flera månader sedan, och nu i morse blev det äntligen gjort... Det känns verkligen att man inte sytt så mycket på sistone, haha, fick fundera ett bra tag innan jag kom på hur jag skulle sy ihop delarna...någon proffssömmerska är jag då absolut inte!!
Yttertyget och dragkedja har inhandlats på Olofsfors Garn & Tyg och innertyget är fyndat på loppis.
Posted by Picasa
Posted by Picasa
Posted by Picasa

1 februari 2010

Award.....


Bättre sent än aldrig, varit sjuk i flera dar, (dunderförkylning...) och inte orkat göra speciellt mycket, det har blivit lite virkade smycken i början av förra veckan, men sedan har jag inte fått något gjort, feber gör verkligen att man tappar all ork . Har fått en beställning på sockar och vantar som jag bara väntar att få starta med....kruxet är att garnet inte kommit än, men jag tror inte det kan vara så långt bort....hoppas :)

Har fått två utmärkelser också, den ena kommer från Call design och den andra från VirkStina, jättekul!! Tusen tack....älskar verkligen era härliga inspirationsbloggar och jag blir så glad över era fina kommentarer på min blogg!!
Med awarden följer att man ska berätta lite om sig själv....huu, verkligen inte min starka sida, gömmer mig helst bakom ett ton med garnnystan haha, men jag ska göra ett försök:

* En ironisk....FRYSANDE...maniskt handarbetande....skiftesjobbande...hyvleriarbetande...mönstersamlande...bloggläsande... kommentargillande.... ljudboksläsande...vin och matälskande...eremitliknande....filmälskande nätpirat som även är sudokufrälst...haha, där fick jag med ganska mycket av mig själv!!

Jag skulle vilja skicka awarden vidare genom att uppmana alla superhärliga, kreativa bloggare där ute , som aldrig har fått någon award...att kopiera denna utmärkelse och berätta lite extra om er själva.

Ha en härlig dag!!
Posted by Picasa